teknik-nyheter.se

Numrerad muminfigurin för samlaren

Har du en numrerad Muminfigurin på din hylla för värdefulla samlarföremål? Är din Muminfigurin numrerad så kan du har tur. Om det är en Muminfiguring i begränsad upplaga det vill säga. Dessa har skapat ett samlarvärde motsvarande många andra samlarföremål som olika figurer från kända filmer och liknande.

Vill du dock har en Mumin sommarmugg fiske, bara för att den är fin så kan ju även denna dra sig uppåt i samlarvärde över tid. Det finns olika säsongsmuggar och en populär variant är det som heter Arabia Muminmugg fiske säsongsmugg 2022. Dessa ingår i serien av säsongs muggar från Mumin.

Det finns massor med muminprodukter och specifika muggar som exempelvis Muminmugg Stinky, Muminmugg Lilla My. Men även olika Muminbrickor så du kan servera din gäster lite gott fika i muggarna, om du nu använder dessa till vardags det vill säga. Vill du ha en hållbar kopp i klassisk emalj, så finns detta som emaljprodukter.

Samlarföremål som ökar i värde

Samlarobjekt som ökar i värde med tiden är en bra investering för alla som vill säkra sin ekonomiska framtid. Oavsett om du är en samlare eller inte finns det vissa föremål som är värda att köpa och behålla.

Här är några av de mest värdefulla samlarföremålen som tenderar att öka i värde med tiden:

Ett av de mest värdefulla föremålen du kan äga är ett sällsynt mynt. Många mynt från för flera år sedan är nu värda en liten förmögenhet, och deras värde förväntas bara öka i framtiden. Till exempel såldes nyligen en 1794 Flowing Hair-dollar för över 100 miljoner kronor.

En annan sak som tenderar att öka i värde med tiden är konst. Det är inte bara vissa verk som blir mer värdefulla när de åldras, utan efterfrågan på vissa konstnärers verk kan också driva upp priserna. En målning av Vincent van Gogh kan till exempel säljas för 10 tals miljoner kronor.

Antikviteter är en annan typ av samlarobjekt som ofta ökar i värde med tiden. Detta beror på att äldre föremål tenderar att vara svårare att hitta och har mer karaktär än moderna föremål. Liksom för konst kan efterfrågan på antikviteter också driva upp priserna. En antik stol från 1800-talet kan till exempel säljas för 10 tusentals kronor.

Det är givet att vissa föremål har ett väldigt unikt samlarvärde, men det går även att hitta guldkort bland Muminmuggar och andra typer av samlarföremål i mindre skala, en värdeökning med några tusen procent kan ju vara väldigt roligt att även samlingen får ett ekonomiskt värde.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln