teknik-nyheter.se

Praktikprogram för nyutbildade jurister

Har du en dröm om att studera men inte känner att du kan på grund av ditt jobb? Då ska du veta om att du har rätt till tjänstledigt när du vill studera, oavsett anställning med det enda kravet att du ska ha varit anställd i minst 6 månader. Du har också rätten att komma tillbaka till samma tjänst efter att du har studerat klart.

Är du intresserad av juridik med inriktning på arbetsrätt så har RiVe Juridiska Byrå en utbildning för dig. Dem erbjuder nämligen ett praktikprogram för nyutbildade jurister där du får följa med under en arbetsdag med några av dem främsta juristerna inom arbetsrätt i landet. RiVe är nämligen Sveriges ledande Juristbyrå inom arbetsrätt och arbetar dagligen med flera fall.

Om du inte får tjänstledigt

Om din arbetsgivare inte gav dig tjänstledighet kan du kontakta RiVe Juridiska Byrå. De är experter på arbetsrätt och vet hur man konkurrerar med din arbetsgivare i domstol. Om du har en tvist med din arbetsgivare och du inte kan lösa ditt problem, rekommenderar vi alltid att du kontaktar RiVe.

Viktigt att tänka på

Du kan välja precis vilken utbildning du vill och den får vara hur lång som helst, utbildningen behöver inte heller vara kopplad till din nuvarande tjänst på något sätt. Eftersom att du inte är berättigad lön under studietid så är det viktigt att planera sin tid och ekonomi ut efter möjligheter. Från CSN är du som studerar berättigad studiebidrag och har även rätt till att söka studielån för perioden du studerar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln