teknik-nyheter.se

Skapa en bättre ergonomi med ergonomiska industristolar

När det gäller ergonomi inom industrin så krävs det allt oftare ergonomiska industristolar. Du kan behöva använda dig av olika lösningar för olika personer. För vissa kan det vara att en regelrätt ergonomisk arbetsstol eller industristol passar bäst. Medans i andra fall så kan det krävas en ESD stol eller olika typer av sadelstolar vara ett bättre val.

Är det mer kontorsliknande förhållanden så kan ergonomin uppnås med olika typer av balansbollar som inte gör sittandet vid skrivbordet lika statiskt. Det finns många fördelar med att använda dig av ett höj- och sänkbart skrivbord, men då kan du behöva använda dig av en arbetsplatsmatta som exempelvis en ståmatta som avlastar dina fötter och knän. Det som fungerar för en person kanske inte alls fungerar för en annan. Så det är viktigt att ta sig tid att hitta det som fungerar bäst för dig. Det finns således några viktiga faktorer att tänka på när det gäller ergonomi inom industrin.

Som arbetsgivare bör man se till arbetsplatsen är rätt utformad. Det innebär att du måste justera din stol och ditt skrivbord så att du är bekväm och se till att allt finns inom räckhåll. Låt de anställda ta regelbundna pauser. Det är väldigt viktigt att röra på sig och få lite motion, särskilt om den anställda ska sitta vid ett skrivbord hela dagen.

Regelbundna pauser och en ergonomisk hållning, skapar bättre förutsättningar på arbetsplatsen

Att ställa sig upp och gå runt ungefär varannan timme, och ta en paus varannan timme för att sträcka ut musklerna kan göra underverk. Men det kan även behövas kompletteras med olika typer av träningsredskap som antingen är ergonomiska i sig själva. Det kan även vara att det underlättar för det ergonomiska arbetet, då kan det vara en fördel att titta närmre på ergonomiprodukter och hjälpmedel för laboratorier och industrier.

När man utför ett arbete bör vara uppmärksam på sin hållning. Att sitta rakt, med axlarna bakåt och huvudet uppåt, bidrar till att minska risken för skador. Den anställde bör även behöva dricka mycket vatten. Uttorkningen i sig kan leda till trötthet och muskelvärk, så se till att det finns möjlighet för den anställde att dricka tillräckligt med vätska under dagen.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln