teknik-nyheter.se

När behöver du använda fallskydd eller en byggnadsställning

När du målar väggar och fasad är det ett stort val i vilken färg du väljer, både vilken kulör men även vilken sorts färg det ska vara rent produktmässigt. Det är även väldigt viktigt när du ska måla en fasad så du väljer rätt byggnadsställning. Det finns ett flertal att välja på som ramställning, modulställning, hantverkarställning, aluminiumställning och transporten är även en viktig fråga att ta hänsyn till, det finns speciella ställningstrailers som du kan hyra komplett med ställning. Arbetar du i varierande väder så kan ett väderskydd komma tillpass kanske till och med ett väderskyddstak.

Vad du bör tänka på när du ska ställningsmåla din fasad

Vilken typ av färg du använder kan också göra skillnad. Det finns många olika typer av färg på marknaden, från latex till oljebaserade färger. Latexfärger är vattenbaserade och lätta att rengöra, medan oljebaserade färger är mer hållbara men svårare att rengöra. Det är viktigt att välja rätt typ av färg för ditt projekt för att säkerställa att den håller länge och ser bra ut.

Att välja rätt ställning för ditt fasadarbete kan göra arbetet betydligt enklare. Du kanske behöver använda dig av en så kallad flyttbar byggnadsställning, en rullställning, för att bättringsmåla så snabbt som möjligt. Eller så vill du har en fast ställning då kan valet landa på en hantverkarställning eller modulställning. På så sätt kan du hantera en sida i taget och sköta alla strykningar i lugnt tempo.

En rullställning är bra då den är oerhört mobil, men den kräver ett bra underlag så att det går att säkra upp funktionen. Ibland kan det vara betydligt lättare att använda en byggnadsställning av typen modulställning eller en ramställning om det är väldigt komplicerat underlag. För att ta reda på vilken typ som passar bäst så är det enklast att rådgöra med en expert på ställningar, som exempelvis tobit.se, dem vet när och hur, du ska använda de olika lösningarna av ställningar som finns.

Arbetar du på tak så bör du använda ett fallskydd av högsta kvalitét

När man renoverar så brukar det även bli att vissa saker måste målas från taket, då är det att rekommendera att du använder ett godkänt rss fallskydd som tar upp fallet om du skulle halka till. Vilket är lätt när man arbetar på ett sätt som man inte är van vid. Som exempelvis om du ska förbättringsmåla takkupor eller ordna med saker på taket, se då till att du säkrar upp med ett bra fallskydd.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln