teknik-nyheter.se

Glasräcken inomhus som är säkra att använda

Vill du montera ett glasräcke till din balkong inomhus eller utomhus hemma eller på företaget. Då kan det vara bra att rådgöra först med en expert på området. Det finns färdiga räckespaket för glasräcken som du kan köpa, men allt som oftast behöver du måttbeställa.

Det kan även krävas att det monteras av en fackman för att vara godkänt. Du kan alltid rådgöra detta innan ditt köp med en expert på glasräcken så du får den säkraste funktionen och väljer den bästa kvaliteten.

Glasväggar inomhus för din öppna planlösning

Om du letar efter ett sätt att få din öppna planlösning att kännas mer som ett hem kan du överväga att installera glasväggar inomhus. Det ger inte bara lite välbehövlig avskildhet till utrymmet, utan kan också hjälpa till att definiera olika områden i den öppna planlösningen.

Glasväggar är ett utmärkt sätt att skapa separata utrymmen utan att behöva använda riktiga väggar. Detta är perfekt för öppen planlösning, eftersom det gör att du enkelt kan flytta runt och ändra layouten i ditt hem efter behov. Dessutom ger de ett naturligt ljus och en luftig känsla som kan bidra till att lysa upp även de minsta utrymmena.

Om du är intresserad av att installera några glasväggar inomhus i ditt hem, se till att rådgöra med ett proffs. De kommer att kunna hjälpa dig att välja rätt typ av glas och rätt placering för dina behov.

Några olika typer av glas finns det att välja bland till din glasvägg inomhus:

När du väljer glas till duschväggar, duschdörrar, spegelglas och glasstaket så bör du tänka på vilken funktion du vill uppnå och när du behöver använda dig av ett härdat glas eller när det ställs krav på lamellglas. Mycket beror på funktionen och ibland kan en glasvägg fungera bra i en enklare form.

Men ska du använda din glasvägg på mer utsatta områden som exempelvis glasräcken till balkonger så krävs oftast ett lamellglas, som är härdat glas som även är laminerat. I duschutrymmen så används oftast härdat glas till exempelvis duschväggar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln