teknik-nyheter.se

Fördelar med multiplexers och SFP optical transceiver

En Multiplexer (mux) och OADM, Optical Add Drop Multiplexer använder du behöver en kraftfull passiv optisk nätverksprodukt för dina kopplingar. Den används för att låta användare eller processer dela på samma typ av resurs. Detta skulle kunna vara en databuss, och används den i elektroniska kretsar så används den ofta till att läsa av flera analoga signaler.

En optisk add-drop-multiplexer (OADM) är en typ av våglängdsmultiplexer (WDM) som används i fiberoptiska nätverk. Den gör det möjligt att lägga till eller ta bort utvalda våglängder av ljus från en fiberoptisk länk, medan andra våglängder passerar utan påverkan med hjälp av multiplexing. Detta kan vara användbart för att skapa nya länkar, övervaka befintliga länkar eller lägga till och ta bort signaler från ett nätverk till detta används tekniken som kallas multiplexing.

Koppla en optisk transceiver SFP 31 mellan två nätverkspunkter

En optisk transceiver som SFP 31, är en anordning som omvandlar en elektrisk signal till en optisk signal och vice versa. Transceivers används i en mängd olika tillämpningar, bland annat fiberoptisk kommunikation, videoöverföring och datalagring. En optisk transceiver består vanligtvis av två huvuddelar: en sändare och en mottagare.

Sändaren omvandlar den elektriska signalen till en optisk signal, medan mottagaren omvandlar den optiska signalen tillbaka till en elektrisk signal. De två switcharna som är sammankopplade med en optisk fiber mellan två stycken SFP 31. Optiska transceivers kan användas för en rad olika tillämpningar, bland annat fiberoptisk kommunikation, videoöverföring och datalagring. Fiberoptisk kommunikation är en av de vanligaste tillämpningarna för optiska transceivers.

Open linesystem med 400G

Det finns en mängd olika typer av optiska sändare på marknaden, var och en utformad för specifika tillämpningar. 400G open line system och optik är en annan typ av professionell nätverksenhet som möter framtidens växande tekniska behov. Det finns t.ex. sändare som är utformade för långdistanskommunikation, kortdistanskommunikation och höghastighetskommunikation där 400G räknas in som en av dessa enheter av hög kvalitét. Det finns också sändare som kan användas både inomhus och utomhus, du kan hitta mer teknisk information på smartoptics.com.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln